مادر بهترین منبع تغذیه، مقویترین نوع شیر و تامینکنندهی امنیت غذایی نوزاد پس از تولد است. شیردهی مادر تغذیه مناسب و مورد نیاز نوزاد را از ساعات اولیه پس از تولد تامین میکند و لازم است که تا 2 سالگی تغذیه با شیر مادر برای نوزاد ادامه پیدا کند. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که تمام نوزادان پس از تولد لازم است از شیر مادر تغذیه کنند. شیر مادر تا 6 ماهگی مواد و انرژی مورد نیاز نوزاد را تامین میکند. پس از آن نوزاد نیاز به انرژی بیشتری دارد که در آن زمان شیردهی از ماه 6 به بعد در کنار مکملها و مواد غذایی دیگر ادامه پیدا میکند.
پس از پایان دوره شیردهی، لازم است کودک از شیر گرفته شود. تغییر کامل غذای نوزاد از شیر مادر به غذای معمول خانواده، قدم مهمی در این فرایند است. در این بازهی زمانی بسیاری از نوزادان دچار سوءتغذیه میشوند به همین دلیل حیاتی است که نوزاد غذای مناسب و مطمئنی دریافت کند تا تغییر از شیردهی مادر به غذای معمولی به خوبی و بدون مشکل انجام شود.